پایان نامه دانشجوی کارشناسی ارشد استان البرز به تولید انبوه رسید.

استفاده از شربت فروکتوز (قند میوه) به جای شکر(ساکاروز)

۱۰ دی ۱۳۹۶ | ۱۳:۴۴ کد : ۳۷۴۷۱ اخبار
تعداد بازدید:۳۰۳۹

استفاده از شربت فروکتوز به جای شکر در آبمیوه توسط دانشجوی کارشناسی ارشد مرکز آموزش علمی کاربردی شرکت صنعتی زر ماکارون به تولید انبوه رسید. در این طرح ، عنوان استفاده از فرمولاسیون و بهینه سازی فرآیند تولید آب میوه با استفاده از شربت فروکتوز بجای شکر می باشد که توسط سرکار خانم سهیلا رضایی کلج صورت پذیرفته است . آب میوه تولیدی از لحاظ طعم و شفافیت برتری و از لحاظ اقتصادی ارزش افزوده بالایی دارد.

دکتر سادات حسینی به عنوان ناظر پروژه و استاد مشاور گفت: از مشکلات عمده کارخانجات آبمیوه، نگهداری شکر در انبار، مصون نگه داشتن آن ها از جوندگان و حشرات موذی¬ست و همچنین مشکل کلوخه شدن شکر بر اثر رطوبت و نگهداری در دمای خاص و حمل و نقل آن در کارخانجات است و از همه مهمتر در حین استفاده از شکر در محصولات کارخانه می بایست در دمای خاص به توسط تجهیزاتی و شرایط پمیپنگ خاص به شربت تبدیل شود و بعد از تصفیه شربت آن ها را وارد مخزن پروسس شود که این مراحل باعث اتلاف وقت و صرف هزینه و کدر شدن محصول می شود، اما استفاده از فروکتوز در جانشین ساکاروز یعنی شکر معمولی که در واقع قند مایع یا قند میوه نامیده می شود و عامل شفاف شدن آبمیوه و سبب کاهش PH  که کمتر از PH   شکر ( ساکاروز) است و بر طعم و عطر آبمیوه اثر مثبت داشته است بطوری که اظهان نتیجه استفاده از پنل های نکتار پرتقال که به عنوان نمونه بهره برداری شد بر شفافیت و طعم آن نظر مثبت داشته است و باعث تشدید عطر و طعم میوه می شودو با بررسی های که بر روی مخلوط محلول شکر و ساکارزو انجام شد بهترین اپتیموم آن  حاوی 60% شربت فروکتوز و 40% ساکارز یا شکر استفاده شود.

ضمناً، قیمت شکر معمولی 27000 ریال و فراکتوز کیلویی 18000 ریال می باشد. فروکتوز نقش موثری در کاهش دادن نقطه ی انجماد محلول دارد،توجیه اقتصادی و کاهش هزینه محصول به علت ارزان تر بودن شربت فروکتوز است که استفاده از میزان استفاده از فراکتوز در آبمیوه بستگی به طعم و میزان  PH   میزان اسیدی میوه دارد در حال حاضر مقدار مصرف فروکتوز ( قند میوه) فقط در یک کارخانه 90 تن می باشد. فروکتوز یک قند طبیعی و مونوساکارید می باشد و قدرت شیرین کنندگی آن 8/1 برابر شکر (ساکاروز) می باشد و پس از هضم و جذب مستقیما وارد جریان خون نمی شود بلکه در کبد به گلیکوژن تبدیل شده و هنگام نیاز به انرژی تبدیل می شود و نکته حائز اهمیت این که مصرف فروکتوز باعث کاهش ترشح انسولین از سلولهای لوزالمعده می شود.


( ۱۱ )

نظر شما :